Classes de polonès, 27.04.2014
Dzień dobry!
El dissabte, 27.04. vam parlar de menjar (jedzenie). Vam repassar les begudes (napoje), productes alimentaris (produkty żywnościowe), fruita (owoce) i verdura (warzywa). Vam parlar dels plats polonesos (polskie dania) que ens agraden com ara: bigos (col fementada guisada amb carns i embotits), pierogi ("raviolis" polonesos amb farcits diversos), gołąbki (farcellets de col amb carn i arrós), mizeria (amanida de cogombres frescos amb crema de llet agra: śmietana)...
Vam veure com és un típic esmorzar (śniadanie), dinar (obiad) i sopar (kolacja) polonès i vam parlar què normalment esmorzem, dinem i sopem a Catalunya. Vam veure un menú (menu pronunciat 'meni' a la francesa-polonesa;)
Per a la propera classe repasseu el lèxic de la LEKCJA 6 (p. 60 del llibre de text); verbs MENJAR i BEURE (p. 61) i els numerals de 1 a 1000 (exercici 4a, p. 62). Prepareu un menu per al company de classe (exercici 2b, p. 51)
Do zobaczenia,
Agnieszka
El dissabte, 27.04. vam parlar de menjar (jedzenie). Vam repassar les begudes (napoje), productes alimentaris (produkty żywnościowe), fruita (owoce) i verdura (warzywa). Vam parlar dels plats polonesos (polskie dania) que ens agraden com ara: bigos (col fementada guisada amb carns i embotits), pierogi ("raviolis" polonesos amb farcits diversos), gołąbki (farcellets de col amb carn i arrós), mizeria (amanida de cogombres frescos amb crema de llet agra: śmietana)...
Vam veure com és un típic esmorzar (śniadanie), dinar (obiad) i sopar (kolacja) polonès i vam parlar què normalment esmorzem, dinem i sopem a Catalunya. Vam veure un menú (menu pronunciat 'meni' a la francesa-polonesa;)
Per a la propera classe repasseu el lèxic de la LEKCJA 6 (p. 60 del llibre de text); verbs MENJAR i BEURE (p. 61) i els numerals de 1 a 1000 (exercici 4a, p. 62). Prepareu un menu per al company de classe (exercici 2b, p. 51)
Do zobaczenia,
Agnieszka
Komentarze
Prześlij komentarz