Classes de polonès, 22.02. i 08.03.


Lekcja 6 (22.02.2014)

Vam repassar alguns temes de la unitat 3 del llibre d’exercicis HURRA! com ara les oracions amb el verb SER (BYĆ) i INTERESSAR-SE (INTERESOWAĆ SIĘ), p.12 i vam fer exercicis amb els verbs LUBIĆ, MÓWIĆ, robiĆ i UCZYĆ SIĘ, p. 13.

També vam acabar acabar la unitat 4 Czy masz brata? del llibre de text:

  1. Vam estudiar els pronoms possessius (Zaimki dzierżawcze), p.36 del llibre de text i els pronoms d’Objecte Directe (Zaimki osobowe –Biernik, p. 39) o sigui aquests que ens permeten dir frases tan boniques com ara:
t’estimo – kocham cię / mestimes – kochasz mnie
  1. Vam treballar les oracions d’OBJECTE DIRECTE, o sigui, com dir en polonès, per exemple: Tinc germà/germana/un fill /un gat/una casa
Mam brata/siostrę/dziecko/kota/dom
Aqui vam veure que totes les paraules masculines animades (persones i animals) afeigeixen una –a al final (brat –brata/ kot –kota) i tots els femenins (tant animats com no) tenen una –ę al final de la paraula (siostra –siostrę /kawa –kawę). També vam estudiar les combinacions d’aquestes paraules amb els adjectius (els masculins animats acaben en –ego: Mam małego syna; tots els adjectius femenins, en canvi, acaben en –ą, llavors: Mam małą córkę): p. 38


Ahir (lekcja 7) vam repassar la gramàtica i el lèxic de la unitat 4 (llibre d’exercicis pp. 14-16) i vam començar a parlar de les nostres aficions (LEKCJA 5 Co lubisz robi
Què t’agrada fer):
-vam aprendre com parlar de les aficions ( nasze HOBBY), del temps i de la freqüència temporal de les nostres activitats preferides (sempre –zawsze / mai – nigdy / często –sovint... , p. 46)

DEURES / ZADANIE DOMOWE

  1. Per a la propera classe repasseu els pronoms possessius i els de l’OD de les pàgines 36 i 39 del llibre de text (farem una petita activitat per en recordar-los).
  2. Torneu a escoltar l’exercici 4 de la p. 43 del llibre de text (ja teniu enllaçat l’audio al curs online i la transcripció del que diuen tots 4 personatges).
  3. Feu exercici 5 de la p. 44
  4. Penseu 7 frases semblants a les del Pan Stanisław Matejko la p. 46 sobre les vostres activitats i la freqüència amb la qual les podeu fer.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kontakt

Rozkład zajęć 2022/2023

Co jest potrzebne aby zapisać dziecko do szkoły w Katalonii?